Može biti novi pojam ali sama reaktivnost postoji oduvijek samo se često ignorirala ali to je druga tema.

Što je reaktivnost? Reaktivan pas je onaj koji pretjerano reagira na određene podražaje ili situacije. Pas može biti reaktivan, odnosno reagirati na širok spektar okidača. Okidač je ono što povlači psa da reagira, ono što uzrokuje reakciju. Kada pas izađe iz svoje sigurne zone tada počinje pokazivati znakove nelagode. Onaj tren kada je postao reaktivan (lajanje, povlačenje prema okidaču, režanje, napadanje) znači da je prešao svoj prag tolerancije. To se događa onda kada se pas nađe preblizu okidaču.
Često se u gradu susrećemo sa reaktivnosti na uzici, reaktivnost prema djeci, ljudima ili reaktivnost prema drugim psima i životinjama.
Ono šta se događa ako se ne radi na određenom problemu ili mu se ne pristupa kako treba je da pas počinje reagirati na sve podražaje.
Reaktivnog psa treba znati smiriti, opustiti i svatko tko ima reaktivnog psa zna koliko je psihički zamorno živjeti s ovakvim psom. Ovaj tečaj je prilagođen isključivo reaktivnim psima. Vlasnika se uči kako da pristu problemu, kako da se nauči nositi u zeznutim situacijama te najbitnije da nauči govor tijela kako svoga tako i drugih pasa.
CIJENA je 160 eur, 12 sati, 2 puta tjedno. Trajanje 6 tjedana

X