Opoziv je najbitnija stvar kod svakog psa. Opoziv može svladati svaki pas, bilo koje dobi i pasmine. Naravno da s nekima treba biti uporniji ali to također ovisi i o povijesti učenja vašeg psa. No, ovdje kao i svakom treningu ste bitni vi i vaša dosljednost. Na ovom tečaju ćete učiti kako okrenuti svojeg psa na sebe, učit ćete se međusobnoj suradnji i poboljšanju vašeg odnosa. Učenje će ići uz pomoć raznih aktivnosti, vježbe i razne igrice koje će vašem psu pokazati da ste jedino vi vrijedni njegove pažnje, te da ste vi nepresušan izvor zabave. Igra? Da, jer psi vole loviti. Zbog toga love mačke, vjeverice, loptice… Zato mi moramo prihvatiti njihovo urođeno ponašanje te im ponuditi kvalitetnu zamjenu (igru) zbog koje će se psi vraćati nama.
Pitate se zašto vaš pas ne obraća pažnju na vas u nekim situacijama? Vrlo vjerojatno jer pas ima povijest učenja da kad vas ignorira slijedi zabava. Na primjer, šetate sa svojim psom livadom, malo se igrate. S druge strane stiže neki pas. Vaš pas u tom momentu gubi interes za vama te se odlazi pozdraviti s drugim psom (ovo vrijedi i za pse koji imaju namjeru svađanja). Znači, ignoriranje vlasnika > nagrada (javljanje ili svađanje sa psom). Gledajte na okoliš (psi, ljudi, vjeverice…) kao na nagrade. Ne distrakcije. Pas je nagrađen jer je odšetao od vas. Nagrađen je maženjem drugog čovjeka, igrom drugog psa, hvatanjem vjeverice…Svaki odlazak od vas vašem psu je nagrada. Mi, vlasnici, da bi da bi zadržali naše pse kraj nas, MORAMO biti puno zabavniji od okoline! Pogotovo sa psima koji imaju već naučeno ponašanje.
Dakle, jako je bitno da kroz trening nađete hranu koju vaš pas obožava. Ne svakodnevnu hranu ili nagradice, već nešto šta će biti samo za opoziv. Ne morate trošiti ogromnu količinu novca za nagradice. Kupite parizer, sir, hrenovke . To su najčešće favoriti. A ako želite nešto zdravije skuhajte piletinu. Također možete napraviti i svoje nagradice. Tako znate šta sastav a vaš pas će ih voljeti.
CIJENA JE 160 eur – 6 sati u trajanju od 3 tjedna

X